{{ 'fb_in_app_browser_popup.desc' | translate }} {{ 'fb_in_app_browser_popup.copy_link' | translate }}

{{ 'in_app_browser_popup.desc' | translate }}

"每週一盒"系列 - $200 / 5斤有機昆明蔬菜盒免運費,詳情請按此處

本店隆重推出餸您健康食好素系列,附上詳細食譜,材料來自台灣,不容錯過!

$380特惠送貨,適用於部份本地菜、雲南蔬菜、部份蔬果、新鮮肉及急凍食品,詳情瀏覽此處

“noodle”

新鏡記 - 好媽媽靚麵

傳統手工頂級靚面 不添加鹼水

新鏡記之好媽媽靚麵系列,全部係出自香港頂級隱世大師傅,全部人手製造!

好媽媽靚麵的故事

一個有口碑而來的品牌

幾年前,朋友介紹一位做麵師傅我識,我由食家開始,最初自己一家食,煮出來湯好清,不同以前食的有泡和個湯好杰,我介紹比些好朋友食,就好多朋友叫我幫佢地買。由於我買得多,所以麵廠老闆開始做給我賣,轉眼間我已經賣了六年多了。

 


由於口碑好,我和我的拍檔想出了「好媽媽靚麵」的牌子推出市面,分享介紹比喜歡食傳統麵的朋友。

  • 採用環保包裝

  • 大地魚湯胡椒麻辣麵

採用環保包裝

大地魚湯胡椒麻辣麵

好媽媽靚麵產品系列

有傳統麵、有創新天然材料新派麵

番茄胡椒,淮山杞子,淮山藜麥,淮山魚湯,蛋麵,瑤柱蝦子,麻辣魚湯,胡椒,魚蓉,蝦子都有得賣!

淮山魚湯麵

添加胡椒、大地魚;非素食

胡椒大地魚湯麵主要用大地魚熬成靚湯加入麵粉,而非一般使用大地魚粉,再加入黑胡椒打碎,加入麵團,所以有胡椒風味和大地魚的清香,非一般胡椒麵只有辣味,更加保留魚湯的清甜和胡椒的香味!

頂級師傅做的傳統靚麵

好媽媽靚麵系列

唔需要過水,唔需要過冷河,個湯沒有鹼水味,營養豐富!所有乾麵百份百本港製造,配合傳統的造麵技術和優質的選料,產品均屬於高質素。好媽媽出品之乾麵類包括全蛋麵,蝦子麵以及用全天然材料製造的各款口味等。多年來均備受客戶支持和賞識,好媽媽靚麵希望將這種傳統工藝承傳落去。

瑤柱蝦子麵

濃郁大地魚風味,頂級的享受

 瑤柱蝦子麵主要用大地魚熬湯,用魚湯加入麵粉團內,而非使用大地魚粉,亦加油鹹蛋黃,以及瑤柱絲,所以甘香美味!